BIM Consultancy en Advies

Viewer BIM Modellen

 

Voor veel opdrachtgevers is het interessant om rond te kunnen lopen in de projectmodellen. Op die manier kan men zich een veel betere voorstelling maken van het eindresultaat en of dit overeen komt met de wensen van de opdrachtgever.

Hiervoor zijn een aantal mogelijkheden, die allemaal hun voor- en nadelen hebben. MdR Advies heeft de kennis in huis om u op een tweetal manieren te voorzien van modellen die u probleemloos aan uw opdrachtgever kunt versturen.

 

Via een Navisworks internetviewer

 

Deze internetviewer kan vrijwel alle bestandsformaten inlezen. Welk formaat u ook gebruikt, wij kunnen voor u een model genereren wat via uw internetbrowser kan worden benaderd. Het enige wat u, of uw cliënt, hiervoor hoeft te doen is een kleine plugin te installeren voor internet explorer.

Met deze oplossing hoeft u dus GEEN bestanden te versturen. U verstrekt uw cliënt simpelweg een website adres en klaar. Als u een nieuwe versie van het model wilt delen kunt u dit zelf uploaden en uw klant ziet deze te voorschijn komen de volgende keer dat de pagina wordt geopend. 

Ook is het mogelijk om de bestanden in Navisworks te bewerken voor deze gepubliceerd worden. MdR Advies kan van uw modellen visualisaties maken waarin bijvoorbeeld de bouwvolgorde wordt getoond, of voorgedefinieerde animaties zoals een vogelvlucht rond uw gebouw of wandeling door het gebouw. Bij uploaden van het model naar de internetviewer blijven deze visualisaties beschikbaar voor uw cliënt.

Hiernaast biedt deze toepassing de mogelijkheid om beveiligde internetpagina’s te maken waarvoor u de toegang middels wachtwoorden kunt regelen. Er is dus een maximale vertrouwelijkheid mogelijk!

 

MdR Advies heeft de Navisworks Internet Viewer geschikt gemaakt voor de Nederlandse markt en kan deze dienst op twee manieren leveren:

 

  1. Implementatie in uw eigen website.
    Wij kunnen de implementatie van de viewer op uw eigen website verzorgen. U houdt dan maximale controle over de toepassing binnen uw bedrijf en de wijze waarop dit gebeurt.
  2. Hosting op onze website.
    Wij kunnen de Navisworks modellen hosten op onze website. U krijgt een eigen, beveiligde internetpagina waarvoor u uw klanten kunt uitnodigen.

 

In beide gevallen zal het nodig zijn uw projectmodellen te converteren naar het Navisworks-formaat. Vaak moet er ook enige vorm van opwerking plaats vinden, zoals het toekennen van de juiste materialen, het maken van visualisaties, enzovoorts.

 

Via een exe-bestand

 

Wilt u geen internetpagina’s onderhouden? Dan is de tweede oplossing iets voor u: MdR Advies beschikt over software om uw model om te zetten in een exe-bestand wat u kunt sturen aan uw opdrachtgever. Dit bestand wordt door ons online gezet en u krijgt een downloadlink toegestuurd. Deze link kunt u vervolgens naar uw cliënten sturen waarna zij het model kunnen downloaden. Het model kan vervolgens door uw cliënten bekeken worden ZONDER dat hiervoor software moet worden geïnstalleerd. 

Ook kunnen wij deze modellen online delen zodat uw cliënten deze met een viewer kunnen bekijken, zelfs op de smartphone of tablet! Uw cliënten kunnen Hiervoor moet dan wel een app worden geïnstalleerd.

 

Deze werkwijze heeft wel beperkingen: dit werkt alleen voor Revit of Sketch-up modellen. Andere bestandsformaten worden momenteel niet ondersteund. Als u ons kunt voorzien van een IFC model dan kunnen wij dit verwerken in Revit en omzetten naar een bruikbaar formaat.

Om een voorbeeld van een model te downloaden klikt u hier.

 

Meer informatie

 

Voor meer informatie over de mogelijkheden om BIM Modellen te delen met uw cliënten neemt u contact met ons op.