BIM Consultancy en Advies

Artikelen


Martijn de Riet is een toonaangevend auteur voor een aantal grote vakbladen en websites. In deze sectie vindt u een overzicht van publicaties van zijn hand.


AUGI World: het magazine van AUGI.com, de internationale gebruikersgroep van Autodesk. Met meer dan 200.000 leden is dit één van de grootste gebruikersgroepen ter wereld. Martijn de Riet is een regelmatig terugkerende auteur voor AUGI World:

 

BIM on a smaller scale

Dit artikel beschrijft de verschillen tussen implementatie van BIM in kleine en grote bedrijven. Waar zitten deze verschillen nu precies in? Wat voor valkuilen zijn er? En welke fabeltjes?
U kunt het artikel hier downloaden.

 

Advanced Scheduling: Check This Model

Dit artikel gaat over het gebruik van schedules in Revit om uw model te controleren op kwalitatieve eigenschappen. Met andere woorden: de basis voor System Engineering. Met dit artikel laat ik zien dat het mogelijk om diverse soorten eisen aan uw ontwerp, bijvoorbeeld het aantal personen per ruimte, de breedte van ruimten, etc, te toetsen. Deze werkwijze wordt overigens ook gebruikt bij de bouwbesluittoets die geïntegreerd wordt in de Dutch Revit Standards.
U kunt het artikel ook hier downloaden.

 

Who Owns the BIM?

Een kritische analyse van het BIM Protocol opgesteld door de New Yorkse Department of Design and Construction. Heeft het zin om compleet eigendom van het BIM, alle ideeën en technologieën te eisen? Of schieten we dan veel te ver door?
U kunt het artikel ook hier downloaden.


Parenting your Design

Alle afkortingen voor BIM uitgelegd in lekentermen. Stel de wereld van het BIM eens gelijk met het krijgen en opvoeden van kinderen. Dan wordt ineens veel duidelijker hoe al die synoniemen in elkaar passen…
U kunt het artikel ook hier downloaden.


Myth Busters: Revit & IFC

De waarheid over de (on)mogelijkheden van Revit bij gebruik van IFC, deel I. Wat kan Revit nu eigenlijk wel en niet op het gebied van IFC.
U kunt het artikel ook hier downloaden.


Myth Busters: Revit & IFC part 2, the Saga continues

De waarheid over de (on)mogelijkheden van Revit bij gebruik van IFC, deel II. Dit artikel gaat verder waar deel I is gestopt. Nog meer mogelijkheden voor het gebruik van IFC. Het blijkt zelfs mogelijk om met IFC dingen te doen die met Revit zelf niet kunnen…
U kunt het artikel ook hier downloaden.


Columns

Verder is Martijn de Riet een vaste columnist voor de website van Het Nationaal BIM Platform


Nationale BIM Brombeer
Introductie als columnist op Het Nationaal BIM Platform


Overdracht is niet hetzelfde als overgave
Over het eigendom van het Building Information Model


Wie denken ze bij Revit wel niet dat ze zijn?
Over de komende Revit Technology Conference


BIM & Social Media
Over de overeenkomsten tussen BIM en social media

One Model to Rule them All?
Over de voor- en vooral nadelen van het werken in één model.
 

Nooit meer Open tegen Closed?
Bestaat de tegenstelling tussen Open BIM en Closed BIM nog wel? 


Blogs

Martijn de Riet is de belangrijkste co-auteur op het weblog van de website www.revitforum.org, blog.revitforum.org. Deze weblog krijgt gemiddeld 700 pageviews per blog.

En natuurlijk de blog op deze website.