BIM Consultancy en Advies

Dutch Revit Standards v0.8 beta is uit!

De Dutch Revit Standards (DRS) versie 0.8 beta is uit!! Zie hier de download via de website van de RevitGG:  http://ow.ly/ku2F4 
Let hierbij op: via de sectie Downloads is deze versie nog niet bereikbaar. Dit moet de webmaster nog even aanpassen. Je komt nu via de “slider” (die mooie balk met verschuivende onderwerpen bovenin de homepage) bij het artikel “NIEUWE STANDAARD! NIEUWE TEMPLATE”. Deze link werkt al wel.
 
Wat is er veranderd ten opzichte van de eerder gepubliceerde versie 0.4? Een korte opsomming:
 
Vooral veel werk “onder de motorkap”:
– Geheel nieuwe insteek voor IFC-uitwisseling. Als u nu denkt “maar alles is weg! Geen parameters meer, geen schedules meer”…, dan heeft u helemaal gelijk. We gaan het helemaal anders doen! Meer daarover volgt. Maar het wordt beter, makkelijker en vooral: het levert veel schonere exports op.
– Nog meer onzichtbare zaken: er is een begin gemaakt met Doors en Windows families. Als teaser is 1 Drafting View weergegeven waarin de opbouw en parameters van de Profiles staan. Ik zeg teaser, maar bedoel: zo ver ben ik nu… Deze vorm van documentatie gaat verder uitgewerkt worden in v0.9
– Ten opzichte van de eerder gepubliceerde versie vooral veel wijzigingen in de aantallen views die gedefinieerd zijn, de view templates, view filters en view types zijn sterk uitgebreid 
– Titleblock toegevoegd (incl native Revisions in Revit. Dit is een last-minute beslissing geweest en moet nog worden verwerkt in de projecttemplate)
– Heel veel nieuwe Tags toegevoegd
– Begin gemaakt met de content voor MEP
– DOCUMENTATIE!!!
– En vast nog een groot aantal kleine zaken die hier niet vernoemd staan…
 
Hoe nu verder:
– 0.9:bibliotheek (met name doors & windows) en contole view templates/filters nav pilotproject. Publicatiedatum: 1e – 2e week mei.
-1.0: full release. Tweaks, rest bieb, bouwbesluit. Publicatiedatum medio juni.
 
Op- en aanmerkingen, suggesties, verbeteringen, spullen die je nog mist: allemaal meer dan welkom! Bij voorkeur via het forum van de RevitGG, http://www.revitgg.nl/index.php/forum. Dit houdt het lekker centraal en is voor mij gemakkelijker te volgen. 
Reageren op dit bericht en/of via Linkedin/twitter of per postduif mag natuurlijk ook. 
 
Meer informatie over de Dutch Revit Standards vindt u hier.