BIM Consultancy en Advies

Nieuwe website MdR Advies: het eerste bericht!

Welkom op de nieuwe website van MdR Advies. Op deze website vindt u informatie over MdR Advies en de werkzaamheden. Deze blog zal ik gebruiken om nieuws over MdR Advies te plaatsen, tips en tricks over Revit, Navisworks en BIM in zijn algemeen te delen.

Om maar met de deur in huis te vallen: er is het nodige veranderd voor MdR Advies. Om te beginnen zijn begin 2011 de bouwkundige activiteiten geheel gestaakt en is MdR Advies zich fulltime gaan richten op consultancy en advies op het gebied van BIM in zijn algemeen en Revit, Navisworks en de uitwisseling met IFC in het bijzonder.  Dit betekent niet dat er helemaal geen modelleerwerk meer wordt gedaan, want ik blijf van mening dat een goede consultant af en toe met de voeten in de modder lange nachten moet maken om een deadline te halen. Dat is mijn inziens de beste manier om je advieswerk te testen: als alles blijft werken en voldoet aan de verwachtingen onder die hoge druk, dan zit het goed. Maar dit soort projecten doe ik alleen nog voor derden: als er tijdelijk extra handjes of expertise nodig is voor een bepaald project. Voor meer informatie en referenties kijkt u hier.


Hiernaast ben ik met een heel groot project bezig: de Dutch Revit Standards.


Dit is een nieuwe standaard voor Revit gebruik in Nederland. Deze standaard is volledig Open Source en gratis te verkrijgen via de Nederlandse Revit Gebruikersgroep, RevitGG. De DRS is een werkmethodiek, template en bibliotheek in één. Volledig gericht op de uitwisseling met IFC, volledig open en gedocumenteerd EN: volledig gratis. Hiermee moet de DRS de nieuwe nationale standaard worden voor Revit gebruikers. En voor iedereen die samen wil werken met Revit gebruikers! Voor meer informatie over de DRS kunt u hier terecht.


Kortom: genoeg spannende nieuwe zaken die een volledig nieuwe website rechtvaardigen! Dus bij deze…
Het is allemaal nog een beetje kaal, de mooie plaatjes, filmpjes en andere zaken komen nog. Het belangrijkste nu is dat alle informatie up-to-date is…


O ja, op deze beginpagina vindt u regelmatig nieuwe blogs met informatie, nieuwtjes en dergelijke. Kom dus regelmatig terug om eens rond te kijken!