BIM Consultancy en Advies

Myth Busters: Revit & IFC is vertaald & nieuw artikel Augiworld

Veranderingen bij AugiWorld

Ik schrijf al een tijdje voor AugiWorld, dit heeft geleid tot een aantal artikelen in dit blad. Sinds kort heeft AUGI een nieuwe structuur ingevoerd waardoor de bibliotheek met pdf’s van oude artikelen niet langer meer toegankelijk is voor niet-betalende leden. Even los van de vraag of dit een slimme actie is (vind ik overigens niet), is het ook jammer. Vandaar dat ik bezig ben met het verkrijgen van de pdf’s zodat ik deze kan plaatsen op deze website. Als een extra ga ik hierbij ook de bronbestanden plaatsen die gebruikt zijn voor de artikelen.

Meer hierover later…

 

Nieuw artikel voor AugiWorld

Daarnaast is het laatste artikel wat ik voor AugiWorld heb geschreven opgenomen in de bibliotheek: http://www.augi.com/library/advanced-scheduling-check-this-model
D
it artikel gaat over het gebruik van schedules in Revit om uw model te controleren op kwalitatieve eigenschappen. Met andere woorden: de basis voor System Engineering. Met dit artikel laat ik zien dat het mogelijk om diverse soorten eisen aan uw ontwerp, bijvoorbeeld het aantal personen per ruimte, de breedte van ruimten, etc, te toetsen. Deze werkwijze wordt overigens ook gebruikt bij de bouwbesluittoets die geïntegreerd wordt in de Dutch Revit Standards.

 

En het laatste nieuwtje…

Maar er is nóg een nieuwtje: één van de publicaties, Myth Busters: Revit & IFC, is sinds kort vertaald in het Pools! Je vindt het artikel hier: http://www.bimblog.pl/2013/04/martijn-de-riet-%E2%80%9Emyth-buster-revit-ifc/. De vertaling is gemaakt door Maciej Dejer van Biuro Mad-Engineers uit Krakow en geplaatst op hun blog. 

Nu is mijn Pools niet echt denderend, dus ik heb geen idee of het allemaal een beetje klopt. Maar leuk is het wel!