BIM Consultancy en Advies

Nieuwe cursus toegevoegd: Cursus Revit en IFC

Er is een nieuwe cursus toegevoegd aan het cursusaanbod van MdR Advies: Revit & IFC.

In deze cursus leert u hoe het beste kunt samenwerken op basis van uitwisseling van IFC-bestanden met uw partners. Het leveren en uitwisselen van IFC bestanden is natuurlijk van belang als u in verschillende software-pakketten werkt maar ook in andere gevallen kan het noodzakelijk zijn: 

– Als je moet voldoen aan de Rgd BIMnorm. Hierin wordt de levering van IFC modellen verplicht gesteld (ok, strikt genomen mag je ook 3D dwg’s leveren, maar serieus? Daar wil je als serieus BIMmer toch niet dood mee worden gevonden??)
– Als je gebruik wilt maken van de fenomenale clash control software van Solibri zul je ook moeten werken met IFC.  Deze software heeft als voordeel dat je op de modellen, buiten geometrische controles zoals in Navisworks, ook kunt toetsen op ontwerp-technische aspecten. Iets wat met Navisworks weer niet mogelijk is.

Kortom: redenen genoeg om te werken met IFC. Helaas is het gebruik van IFC in Revit nog niet zo makkelijk. Zowel bij export als import zal er het nodige moeten worden ingesteld. In deze cursus leert u wat u moet instellen, hoe u dat het beste kunt doen en welke tips en trucs er zijn om optimale IFC-modellen te verkrijgen uit Revit.

Kijk hier voor meer informatie.